COVID-19 ИНФО

РазширеноТърсене

Общи условия за наем на мотоциклети


 

v Обща информация

 

Изисквания към наемателя:

Наемателят рябва да има навършени 25 години (28 години за BMW R1250GS) и да предостави валидни паспорт/лична карта и шофьорска книжка с минимален шофьорски стаж 2 (две) години. Фотокопия на документи и такива изпратени по факс/email не се приемат.


Цени:

Всички цени са в Евро и включват ограничен пробег от 300 км/ден, Ограничена отговорност при щета и кражба и 20% ДДС. Минималния наемен период е 24 часа с гратисен период 29 минути. Ако забавяенто е повече, се начислява цял допълнителен ден наем.


Начин на плащане:

Приемат се всички международни кредитни карти: VISA, MasterCard и American Express. Плащания в брой са разрешени само при приключване на наема. Депозит в брой не се приема.

Изисква се капаро съответстващо на 20% от общата сума на наема, за да бъде потвърдена резервацията.


Авторизация по кредитна карта:

Когато приситгнете в локацията ще бъдете помолени да оставите депозит за превозното средство. Стойността на депозита се взима, като се направи авторизация по кредитната Ви карта, но сумата няма да бъде таксувана, а само блокирана по Вашата сметка. Депозитът е гаранция за покриване на евентуални допълнителни разходи, свързани с наема, които биха могли да възникнат.

 

Депозитът се калкулира по следния начин:

2000 (или еквивалента в местна валута) плюс допълнителните такси, които наемателят трябва да плати при наемане.

Закупуването на допълнителни покрития не намалява сумата, която се блокира по картата на наемателя.


v Покрития

 

Отговорност:

Ако сте закупили покритие при щета и при кражба или са включени в наемната тарифа, максималната отговорност на наемателя в случай на щета или кражба на наетото превозно средсво е сумата, наречена Ексес. Валидността на ограничената отговорност зависи от това дали наемателят е информирал офиса на Europcar, от който е наел до 12 часа след настъпване на събитието и е предоставил документи от полицията за инцидента.

Модел

Основна отговорност

Отговорност с покритие Медиум

BMW R 1250 GS

€ 2000.00

€ 1000.00

BMW F 850 GS

€ 1800.00

€ 900.00

BMW F 750 GS

€ 1500.00

€ 750.00


Основна застраховка:

Застраховката „Гражданска отговорност” е включена в наемната цена и превозното средство има покритие според изискванията на Българското законодателсво. Копие на документа е наличен в превозното средство за справка.


Медиум покритие:

Наемателят може да намали отговорността си до определена сума в случай на щета или кражба. Покритието не важи за липсващи части от првеозното средство.

Модел

Цена/ден

BMW R 1250 GS

€ 20.00

BMW F 850 GS

€ 18.00

BMW F 750 GS

€ 15.00


Всички покрития са с цена на ден и сумата не се възстановява.

В следните случаи няма застрахователно покритие и наемателя трябва да заплати щетите в пълен размер:v Допълнителни такси и услуги

Такса допълнителен шофьор: 10,00 Евро/ден, но не повече от 100,00 Евро за наем.

Навигационна система: 10,00 Евро/ден, но не повече от 100,00 Евро за наем. В случай на повреда или загуба на навигационната система се заплаща такса в размер на 500,00 Евро. За липсващи части на навигацията, като зарядно, поставка, калъф, таксата е 30,00 Евро.

Загуба на документи и/или регистрационна табела: заплаща се глоба в размер на 120,00 Евро.

Загуба на ключове: при изгубени ключове таксата зависи от цената им според ценовата листа на производителя.

Такса при щета: прилага се такса в размер на 30,00 Евро за всяка причинена щета независимо от приетата „отговорност” за покриване на административни разходи.


Допълнително оборудване

R 1250 GS

F 850 GS

F 750 GS

Опция ‘Ниска седалка’

€ 10.00 ден (макс 10 дни)

n/a

n/a

Топ каса

Безплатно

Безплатно

безплатно

Държач за телефон

Безплатно

Безплатно

Безплатно

Странични куфари (макс 10 дни)

€ 10.00

€ 10.00

€ 10.00

Заключване/Верига (макс 10 дни)

€ 5.00

€ 5.00

€ 5.00

Спрей за верига

n/a

Безплатно

Безплатно

Каска

€ 10.00

€ 10.00

€ 10.00

Колани за багаж

Безплатни със страничните куфари

Безплатни със страничните куфари

Безплатни със страничните куфари


Ако наемателят върне повредена или счупена каска се заплаща такса в размер на 300,00 Евро.


ВАЖНО! Молим Ви да имате предвид, че според ЗДВП в България полицията има право да конфискува регистрационния талон в случай, че наемателят е употребил акохол или упойващи вещества докато е бил е негово владение. В тези случаи наемателят ще бъде таксуван за дните наем, в които Europcar не може да използва превозното средство според стандартната тарифа.

Наемодателят не носи отговорност за изгубени, повредени или откраднати лични вещи на наемателя.

 

v Други услуги

 

Пътуване в чужбина: пътуванията в чужбина са възможни само след направено предварително запитване и одобрението от Europcar България. Попитайте в момента на резервация. Заплаща се допълнителна такса в размер на 96,00 Евро за наем.

Пътуване в чужбина е разрешено само в следните държави: страните членки на ЕС и страните, които не са част от ЕС, но са членове на международнотоспоразумение „Зелена Карта” както следва: Княжество Андора, Босна и Херцеговина, Конфедерация Швйцария, Република Северна Македония, Кралство Норвегия, Република Сърбия и Черна гора.

Пътуването до други държави освен гореизброените е строго забранено!!!

 

Ако пътуването не е оторизирано от Europcar България се прилага наказателна такса в размер на 192,00 Евро.

 

Липсващо гориво: превозното средство се наема с пълен резервоар и горивото е за сметка на наемателя. Липсващото гориво се таксува по осреднена цена на бензиностанциите плюс такса за зареждане в размер на 12,00 Евро. Може да предплатите един резервоар гориво по осреднени цени на бензиностаниите в момента на наемане.


Пътни такси и глоби: Наемателят е отговорен за всички фишове, актове и административни санкции възникнали от нарушаване на Закона за движение по пътищата на Република България и се заплащат единствено от него. Начислява се и адмиснитративна такса в размер на 18,00 Евро.


Всички цени и такси включват 20% ДДС.

 

За Резервации + 359 (0)700 18 688

Автомобили за продажба

Същото смарт приложение. Повече мобилност.

Свалете Europcar мобилното приложение за iPhone, iPad и Android сега!